• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
Dra-på-laken 90 x 200 x 35 cm
Håll musen över bilden för att zooma
Dra-på-laken 90 x 200 x 35 cm
Dra-på-laken 90 x 200 x 35 cm

Dra-på-laken 90 x 200 x 35 cm

SEK 770,00
   I lager
Kvantitet
Design: Georg Jensen Damask

Exklusivt mörkblått lakan i 100 % tvåskaftsvävd bomull för resårmadrass till enkelsäng. Mjuk och behaglig vardagslyx som främjar en god natts sömn. Lakanet är formsytt med resår i hörnen och ligger alltid slätt och snyggt på resårmadrassen. Modellen är anpassad till en höjd på 35 cm.

Ett formsytt lakan i mörkblått förenar praktisk funktion med vacker estetik. Den klassiska marinblå färgen skapar både lugn och djup i sovrummet och är ett tidlöst val för resårmadrassen. Färgen matchar YPSILON- och ENGESVIK by hand-sängkläderna i Navy Blazer och OLDER-sängkläderna i Navy och Wine. Dessutom är det mörkblå lakanet en vacker kontrast till den klassiska vita designen i vår kollektion, bland annat NORTHERN LIGHT.

Kvalitet och funktionalitet har genom århundraden varit kärnvärden för Georg Jensen Damask. Tvåskaftsvävtekniken ger hög slitstyrka, och vi använder endast bomullsgarn av högsta kvalitet. Garnet färgas före själva vävningen för att uppnå bästa färgbeständighet så att lakanet håller sig fint kring resårmadrassen även efter många tvättar.

Det formsydda lakanet i mörkblått finns också för 25 cm höga resårmadrasser för dubbelsängar. Vi har dessutom kuvertlakan för bäddmadrass samt vanliga lakan i flera standardstorlekar i samma höga kvalitet.

Se alla våra härliga sängkläder här.
Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.