Dra-på-lakan

Exklusiva lakan till resårmadrassen i härligaste tänkbara kvalitet.

Sov gott – och mjukt


Vi tillbringar många timmar i sovrummet och därför bör sovrummet inredas så att det ger de bästa förutsättningarna för rofylldhet och avkoppling. Även om lakanet inte alltid syns spelar det en väldigt viktig roll för en god sömnupplevelse. Lakanet kommer precis som sängkläderna i direktkontakt med kroppen under hela natten och därför är det viktigt att det håller för det gradvisa slitaget. Samtidigt ska det vara mjukt och behagligt att ligga på med en passform som ser till att det ligger där det ska.

Lakan till resårmadrassen


I kollektionen hittar du förutom vanliga lakan och lakan till bäddmadrassen också formsydda lakan till din resårmadrass. Resåren i hörnen ser till att lakanet hålls på plats samtidigt som det ligger slätt och snyggt. Det formsydda lakanet är framtaget i samma tåliga tuskaftsväv som resten av lakankollektionen, vilket innebär att det ligger där det ska – hela natten. Tuskaftsväven gör lakanet väldigt slitstarkt och eftersom garnet har färgats före själva vävningen uppnås den bästa färgäktheten så att lakanet håller sig vackert tvätt efter tvätt.

Hos Georg Jensen Damask hittar du formsydda lakan till resårmadrassen i två ”höjder” – 25 cm och 35 cm – vilket motsvarar höjden på madrassen. Våra kunder har ofta olika önskemål när det gäller hur de vill använda sina lakan och därför har vi flera olika kombinationsmöjligheter. Vissa kunder använder ett lakan till resårmadrassen tillsammans med ett kuvertlakan så att madrassen och toppmadrassen har varsitt lakan. I dessa fall är ett 25 cm ”högt” lakan ofta rätt storlek (om det är en standardresårmadrass). Andra använder ett lakan runt både resår- och bäddmadrassen och då är det vanligtvis en höjd på 35 cm man ska välja.

Exklusiva lakan till ditt sovrum


Ett exklusivt formsytt lakan till din resårmadrass är mjuk och behaglig vardagslyx som ger dig de bästa förutsättningarna för en god natts sömn. I kollektionen hittar du en rad eleganta färger som är dekorativa i alla sovrum och utgör en elegant bakgrund till sängkläder i vacker design. Prova exempelvis ett mörkgrått lakan som skapar en sofistikerad tyngd i rummet – eller det lite ljusare platinagrå som skänker rummet harmoni och rofylldhet. Du kan förstås också välja ett marinblått resårlakan och skapa en behaglig balans eller ett helt vitt lakan för en tidlös, klassisk look. Oavsett vad du väljer får du ett exklusivt lakan i 100 % tuskaftsvävd bomull av högsta kvalitet. Och kom ihåg att formsydda lakan finns både till den dubbla och enkla resårmadrassen.

Har du en madrass i en storlek som inte matchar lakanen i vår standardkollektion? Vi syr gärna upp ditt nya lakan efter dina mått. Ring + +46-840300159 eller mejla till gjd@damask.dk så ger vi dig en offert med prisuppgift.