• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk

DONATIONERProduktionschef Christian Borch lämnar över examensintyg efter genomförd vävarutbildning.
Gediget hantverk är grunden för alla produkter i vår kollektion och därför är det viktigt för oss att vara med och stödja vävkonsten så att vi på det sättet fortsatt främjar hantverket.

Varje gång som du köper handvävda produkter, som PUK kökshanddukar och 1862 gästhanddukar, går ett bidrag från oss till utbildning av vävare i staden Karur i södra Indien. På detta sätt bidrar vi till att värna om det hantverk och den tradition som i alla tider varit grunden för all textilproduktion.

Dessutom tecknar vi liv- och sjukförsäkring för vävarna och deras respektive så att de kan få privat läkarvård om de skulle drabbas av sjukdom eller olyckstillbud. I Indien kan det innebära stor skillnad.GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.