• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
Disktrasor

Disktrasor

Upplev glädje med en disktrasa som i all sin enkelhet är en fröjd i köket för både händer och ögon. Dessutom är det en vinst för miljön på grund av materialvalet, som är ett särskilt slitstarkt naturmaterial.

Disktrasorna från Georg Jensen Damask vävs av lin, som är ett välkommet tillägg i det moderna köket, där även estetik spelar en stor roll. Dessutom besitter lin den fantastiska egenskapen att materialet är naturligt antiseptiskt samt absorberar och friger fukt snabbare än andra textilier. Därför torkar disktrasan snabbt och är också lätt att vrida ur och arbeta med. Och det är exakt en disktrasas viktigaste uppgift.
Förutom de funktionella kvaliteterna blir lin bara mjukare och mjukar för varje tvätt och åldras med grace och elegans.

Med disktrasorna av lin av högsta kvalitet skapas en oumbärlig vardagslyx som gör livet i köket lättare och mycket elegantare.

GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.