• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
Diskhanddukar

Diskhanddukar

Upplev glädjen med en diskhanddukar som är designad och vävd med utgångspunkt i torkegenskaper, oavsett om materialet består av bomull, lin eller en blandning. Och som samtidigt kommer att smycka köket, både när den används och när den hänger på tork. Kollektionen kan blandas kors och tvärt på grund av den noga tillpassade färgskalan och den tidlösa designen.

Kökshanddukar är en av vardagens nödvändigheter där funktionaliteten av allra största vikt. Samtidigt måste de naturligtvis vara vackra även när de används. Den kompromisslösa kvaliteten kombinerat med en genomtänkt design för disktrasorna till en älskad klassiker i vår kollektion. Från de helt klassiska utgåvorna, som går tillbaka i historien med mönster från arkiven, till kökshanddukar skapta av nutida designer och vävare, som har lagt ner både expertis och själ i formgivningen är ett oumbärligt element i köket.
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.