• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
Diana Holstein

Diana Holstein

Förutom CASTELLARIS-designen har Diana Holstein stått bakom designer som SQUARES och TANGENT i Georg Jensen Damask-kollektionen. I alla designer förmår Diana Holstein att vidareföra gamla vävtraditioner i en stilren design. Helt speciellt skapade Diana Holstein 2006 i samarbete med Hennes Majestät Drottning Silvia av Sverige en unik damastduk till den internationella scsoutrörelsen, The World Scout Foundation.

Diana Holstein tog examen som grafisk designer 1989 från Skolen for Brugskunst och har sedan dess arbeta för stora varumärken som t.ex. Tiffany och Co. Ralph LAuren och Royal Copenhagen. 2006 vidareutbildade hon sig till smyckesdesigner vid Institut for Ædelmetal och etablerade kort därefter verksamheten Emquies-Holstein tillsammans med sin partner Hanan Emquies. De arbetar sida vid sida i deras verkstad i Köpenhamn. Förutom verksamheten är Diana också Ålderman för Köpenhamns Guldsmeder.

GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.