• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
CHRISTMAS OCTAGON tree rug Blue Gold
Håll musen över bilden för att zooma
CHRISTMAS OCTAGON tree rug Blue Gold
CHRISTMAS OCTAGON tree rug Blue Gold

CHRISTMAS OCTAGON tree rug Blue Gold

SEK 900,00
   I lager
Kvantitet
Julgransmattan i signaturdesign är ett länge efterlängtat tillägg till damaskkollektionen. Den åttkantiga julgransmattan med det ikoniska motivet från JULDUKEN förenar hantverk, kvalitet och nostalgi och högtidlighåller julen som hjärtats fest.

Motivet designades av Bodil Bødtker-Næss, som fanns i den inre kretsen av textilkonstnärer runt Georg Jensen Damask på 1970-talet, och som står bakom den klassiska påskdesignen under samma period. De flätade julhjärtana och stiliserade grankvistarna har genom mer än 40 år varit kvintessensen av julstämning, och designen är en oumbärlig del av julen i många hem. Utformningen av julgransmattan kröner designen med en fin stjärna som också hör högtiden till.

Färgkombinationen Blue Gold har hämtats från originalutgåvan 1975, där designern hade en önskan om en blå version. Det skulle dock gå 40 år innan det blev en realitet. Den dämpade blå färgen skapar ett modernt uttryck och julgransmattan är ett elegant inslag till en klassiks jul i lite mer otraditionella färger till glädje för både nuvarande som kommande generationer.

Juldesignen finns även som duk, bordstabletter och kökshanddukar.

Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.