Christine Raundahl

Christine Raundahl (f. 1973) har designutbildning från Designskolan i Kolding från 2000. Hennes arbete spänner över såväl vävning som tryck. En del av barndomen tillbringade hon på Grönland, varifrån hon fick kärleken för geologi och det kreativa väcktes. Med ett stort intresse för naturen är det ofta naturens mönster, former och strukturer som inspirerar henne i designarbetet.

Christine Raundahl har med sin enkla stil en säker plats i Georg Jensen Damask-kollektionen. Den tidlösa kökshandduken EGYPTEN har sedan lanseringen 2002 kommit i flera färger, alltid med inspiration från den nordiska färgskalan.

Samarbetet med Georg Jensen Damask startade 2000 med en praktikplats på väveriet. Utöver sitt bidrag till kollektionen har hon designat Arctic-duken med motiv av iskristaller till Hotel Arctic, vilken lanserades i samband med H.K.H. Drottning Margrethes och Prins Henriks sommarkryssning med Dannebrogen till Grönland, där de besökte hotellet i Ilulissat.

Vid sidan va sitt arbete som designer undervisar hon i Design och textil. Hon tycker att det är viktigt att förmedla kommande generationen om nödvändigheten och omtanke för hållbarhet i textilproduktionen. För henne är god design en tankegång som bygger vidare på designprincipen ”Less is more” men i en ny variant ”hellre lite, men i god kvalitet framför kvantitet”.

För Georg Jensen Damask har Christine Raundahl bland annat designat kökshandduken och brödkorgarna EGYPT.
Christine Raundahl