• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
Christine Raundahl

Christine Raundahl

Christine Raundahl (f. 1973) har designutbildning från Designskolan i Kolding från 2000. Hennes arbete spänner över såväl vävning som tryck. En del av barndomen tillbringade hon på Grönland, varifrån hon fick kärleken för geologi och det kreativa väcktes. Med ett stort intresse för naturen är det ofta naturens mönster, former och strukturer som inspirerar henne i designarbetet.

Christine Raundahl har med sin enkla stil en säker plats i Georg Jensen Damask-kollektionen. Den tidlösa kökshandduken EGYPTEN har sedan lanseringen 2002 kommit i flera färger, alltid med inspiration från den nordiska färgskalan.

Samarbetet med Georg Jensen Damask startade 2000 med en praktikplats på väveriet. Utöver sitt bidrag till kollektionen har hon designat Arctic-duken med motiv av iskristaller till Hotel Arctic, vilken lanserades i samband med H.K.H. Drottning Margrethes och Prins Henriks sommarkryssning med Dannebrogen till Grönland, där de besökte hotellet i Ilulissat.

Vid sidan va sitt arbete som designer undervisar hon i Design och textil. Hon tycker att det är viktigt att förmedla kommande generationen om nödvändigheten och omtanke för hållbarhet i textilproduktionen. För henne är god design en tankegång som bygger vidare på designprincipen ”Less is more” men i en ny variant ”hellre lite, men i god kvalitet framför kvantitet”.

GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.