Välj språk
Cecilie Manz
Produkter
Teman

Cecilie Manz

Cecilie Manz (f. 1972) är uppvuxen i konstnärsmiljö och formgivning har därför alltid varit en naturlig del av hennes liv. Som 25-åring tog hon examen vid Kunstakademiets Designskole (tidigare Danmarks Designskola) 1997, samt efterföljande studier vid Helsingfors Universitet för Konst och design. 1998 grundade hon ritstugan, Manz Lab, i Köpenhamn varifrån hon designar möbler, glas, lampor och andra produkter, huvudsakligen till hemmet.

Med en diskret och lekfull estetik förmår Cecilie Manz att göra subtila funktionella detaljer till bärande element i designen. Cecilie Manz är känd för sitt enkla formspråk och sina imperativa krav om god kvalitet och förstår på ett nästan magiskt sätt att förena hållbara material med innovativa tänkande och kompromisslöst hantverk.

Hon har vunnit en lång rad prestigefyllda danska och utländska designpriser, och hennes designer är representerade på MoMA - Museum of Modern Art - i New York. Hon har bland annat mottagit Kronprinsparets Kulturpris 2015, Thorvald Bindesbøll-Medaljen 2011, Bruno Mathsson Priset 2009, Kunstpreis Berlin 2008, Finn Juhl Arkitekturpris 2007, Møbelprisen 2007, Den Danske Designpris 2004, Kunstfondens treåriga arbetslegat samt en lång rad andra priser och legat.

Cecilie Manz innovativa, enkla och estetiska strävan har fört till flera erkända designsamarbeten med internationella varumärken bland annat Fritz Hansen, B&O, Fredericia, Lightyears, Muuto, Iittala, och Kähler.

GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.

KUNDESERVICE

Har du spørgsmål, kan du kontakte os