• 60 dagars bytesrätt
 • Fri retur
 • Skickar dagligen
 • 257 års stolta traditioner
 • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
BOURGOGNE // CÔTE DE BEAUNE damastduk
Håll musen över bilden för att zooma
BOURGOGNE // CÔTE DE BEAUNE damastduk
BOURGOGNE // CÔTE DE BEAUNE damastduk

BOURGOGNE // CÔTE DE BEAUNE damastduk

Förut SEK 1 810,00
SEK 1 448,00
Spara SEK 362,00
   I lager
Kvantitet
20%
En damastduk är en perfekt gåva till varje vinälskare. Med de detaljerade kartorna kan du gå på upptäcktsfärd i några av världens mest berömda vinregioner. Du kan använda de dekorativa kartorna för att lära dig mer om dina favoritviner och favoritregioner – vilket ger mängder av samtalsämnen för vinkännare, under vinprovningar och middagar. Du hittar enkelt just det slott eller den mark som vinet kommer ifrån och därmed får du också veta mer om regionen och uppbyggnaden.

Den här duken är perfekt för vinälskaren som gärna avnjuter vinerna från sydliga Bourgogne och i synnerhet de majestätiska vita Bourgognevinerna som kommer härifrån. Om namn som Bâtard-Montrachet, Les Perriéres och La Truffiére får igång dina smaklökar så är det här en perfekt duk. Kartan är noggrant ritad av den välkände kartritaren Sylvain Pitiot och visar i detalj alla de berömda områdena Grand Cru- och Premier Cru-områdena. Du ser vilka städer/kommuner som ingår och som har klassificerats under de franska vinlagarna AOC. Färgerna på kartan beskriver de olika områdenas klassificeringar efter kvalitet och du hittar även teckenförklaringar på duken. Bourgogne-området tillhör de dyraste jordbruksområdena i hela världen.

Kartan är designad och tryckt för att passa på mitten av bordet så att hela kartan är synlig. Vindukarna har utvecklats i samarbete med Marie von Ahm, som är vinexpert och rådgivare åt ett stort antal utländska vinmärken. Duken är av jacquardväv i egyptisk bomull och därefter digitaltryckt samt ytbehandlad så den avvisar smuts och vätskor.

Stl. 140 x 280 cmOm damastduk med ytbehandling
 • Vävda av 100 % egyptisk, dubbeltvinnad kammad bomull. Produkten är efterbehandlad så den är skyddad mot fläckar och smuts.

 • Tvätta i 60°C.

Goda råd
 • Vi rekommenderar att du viker upp produkten helt innan tvätt och inte överfyller tvättmaskinen. Produkten är lätt att sträcka efter tvätt.

 • Vi rekommenderar att dukar får hänga och lufttorka eftersom det ger slätare resultat.

 • Kom ihåg att följa tvättanvisningarna eftersom tvätt i 60 °C får bomull att "öppna" sig och bli helt ren. Många tror att de skonar duken genom att tvätta i 40°C men produkterna är gjorda för att klara högre temperatur.

 • Dukar med ytbehandling kan användas under längre tid och torkas av med en trasa eftersom vätska läggar sig som pärlor på ytan. Ytbehandlingen försvinner med tvättarna men det bevaras till efter 10-15 tvättar.

 • Kan strykas, men inte varmare än 150°C (2 prickar)

Visa mer
Visa mindre
Se även
Vi rekommenderar
ARNE JACOBSEN damastduk Dusty Blue
ARNE JACOBSEN damastduk Dusty Blue Förut SEK 1 100,00
SEK 880,00
Info/köp
JULDUKEN Deep Red
JULDUKEN Deep Red Förut SEK 1 720,00
SEK 1 376,00
Info/köp
Bordsfilt
Bordsfilt Förut SEK 440,00
SEK 352,00
Info/köp
ARNE JACOBSEN damastduk Dusty Green
ARNE JACOBSEN damastduk Dusty Green Förut SEK 1 100,00
SEK 880,00
Info/köp
H.C. ANDERSEN damastduk Gardenia
H.C. ANDERSEN damastduk Gardenia Förut SEK 2 110,00
SEK 1 688,00
Info/köp
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.

KUNDESERVICE

Har du spørgsmål, kan du kontakte os