• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
ARNE JACOBSEN damastduk Asphalt
Håll musen över bilden för att zooma
ARNE JACOBSEN damastduk Asphalt
ARNE JACOBSEN damastduk Asphalt
ARNE JACOBSEN damastduk Asphalt
ARNE JACOBSEN damastduk Asphalt

ARNE JACOBSEN damastduk Asphalt

SEK 1 100,00


   I lager
Kvantitet
Design Arne Jacobsen

Den klassiska damastduken i tidlös Arne Jacobsen-design har fått en ytbehandling som den lämplig till vardagsbruk. Duken har samma egenskaper som en vaxduk, samtidigt som damastvävningens elegans framträder tydligt. Mönstret valdes ut bland den ikoniska arkitektens efterlämnade skisser och skapar en snygg symmetri och ger ett stilfullt uttryck i vardagen.

Designen lanserades 2002 som en hyllning till den danska arkitekten med anledning av 100-årsfirandet av hans födelse och förmedlar i all sin elegans och enkelhet Arne Jacobsens designarv. Kollektionen med Arne Jacobsens design är noga utvalda tillsammans med hans barnbarn, Tobias Jacobsen, som dessutom har designat textilier till vår kollektion.

I färgen asfalt är den ytbehandlade duken en raffinerad vardagslyx som skapar kontrast och stämning vid bordet.

ARNE JACOBSEN-designen kan även fås som duk utan ytbehandling utöver bordlöpare, bordstablett och kökshandduk.Om duken
  • Duken är damaskvävd i 100 % bomull och behandlad med akryl på dukens framsida. Detta ger duken samma egenskaper som en vaxduk.

  • Duken ska tvättas i 30°C och man ska använda tvättmedel för färgad textil utan blekningsmedel.

Goda råd
  • Använd gärna skonprogram eller låg centrifugering, eftersom det ger färre veck.

  • Låt duken hängtorka - gärna över ett brett torkstativ eller en rund pinne så det inte blir några veck på duken. Om man har ett bord som inte tar stryk av fukt, kan man med fördel lägga den direkt på bordet efter tvätt.

  • Duken ska strykas på baksidan antingen med eller utan ånga - men inte full värme. 150°C eller 2 prickar är tillräckligt. Gör det gärna i fuktigt tillstånd. Duken tål inte mangling.

  • Val av storlek på duken beror på hur mycket överhäng du vill ha. Vi rekommenderar 25-30 cm vid bordets ändar för att få vackert fall. Om du har ett bord på exempelvis 1 x 2 meter rekommenderar vi storleken 140 x 240 cm.


Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.