Julgransmatta

Lägg damast under granen
I de flesta hem är en vackert pyntad julgran en fast inventarie under december månad. Hos Georg Jensen Damask är julgranen också i centrum där den står på den åttakantiga Julegransmattan som är dekorerad med samma karakteristiska julhjärtan och grankvistar som på Juleduken av Bodil Bødtker-Næss. Det älskade mönstret väcker nostalgiska julminnen i väldigt många hem och med julgransmattan får den traditionella julduken en vacker och dekorativ följeslagare. Julgransmattan har med sin unika form och sitt traditionella mönster ett uttryck som på en och samma gång är både modernt och klassiskt och som ingår som en naturlig del i juldekorationerna. Julgransmattan är vävd i 100 % bomull och förenar med sin stämningsfulla design hantverk, kvalitet och elegant design.

 

Ett signaturmönster i kollektionen
Julgransmattan har det välkända julmotivet som först och främst pryder den ikoniska julduken. Men Bodil Bødtker-Næss harmoniska mönster finns också på bordstabletter och löpare så att julbordet inte nödvändigtvis behöver vara täckt av en duk. Idag har det populära julmönstret blivit ett signaturmönster i kollektionen och en bärare av traditioner i juletid. Med den vackra julgransmattan understryks den pyntade granens skönhet medan den karakteristiska designen högtidlighåller julen som hjärtats fest.
Den åttakantiga formen betonar stjärnan i mönstret och göra julgransmattan till ett modernt inslag i julens klassiska dekorationer. Mattan är, liksom de övriga produkterna i kollektionen, skapad i syfte att den både kvalitets- och uttrycksmässigt ska hålla under många år och med tiden bli en fast tradition under julgranen i december.

 

Julgranens ständiga följeslagare
Julgransmattan finns i ett urval av färger som gör den lätt att kombinera med de andra julprodukterna i kollektionen. Oavsett om du gillar den klassiska röda eller den ädla mörkblå får du en matta som är lätt att matcha med julens karakteristiska färger. Satsa på en stilren röd tråd för den traditionella julstämningen eller mixa och matcha färgerna och skapa en kombination som sätter din egen personliga prägel på julens look. Den eleganta julgransmattan är ett vackert underlag till julgranen och blir den dekorativa pricken över i:et i julpyntningen.