EN HYLLNING TILL NATUREN

NYHETER

EN HYLLNING TILL NATUREN

På hösten och vintern flyttar vi inomhus och tillbringar naturligt mer tid hemma. De korta dagarna inbjuder till att skapa mysiga stunder med våra närmaste och ta hand om oss själva.


Våra nya färger är mörkare och mer mättade. Hav är en djupblå nyans med grönskimrande undertoner inspirerad av färgskalan längs de danska kusterna. Light Grey och Dark Grey är klassiska grå nyanser inspirerade av vackra molnformationer en krispig höstdag.

Hela kollektionen är en hyllning till de vävda klassikerna i vårt arkiv och det hantverk som vi har varit kända för i generationer. Inspirationen till textilierna är vardagens enkla rutiner kring måltiden, badet och sömnen.
SÄNGEN
Med sitt avslappnande djup stöder färgen Hav en god och givande sömn, medan Light Grey skapar lugn för både ögat och sinnet. Båda färgerna passar vackert in i sovrummet. FACET kommer från vårt designarkiv och är klassiska damastvävda sängkläder med ett vackert mönster. PERCALE är sängkläder i klassisk tvåskaftsväv i en mycket enkel design. Med de nya färgerna i kollektionen får båda textilierna ett nytt liv.


BORDET
Vävda textilier skapar stämning runt bordet vid höstens middagar. De utgör en ram för måltiden och samvaron med familj och vänner – oavsett tillfället. Bland nyheterna för bordet finns vår enkla linneduk PLAIN i färgen Dark Grey, liksom den klassiska damastvävda duken VILDROSE och den robusta tvåskaftsvävda duken SOLID, båda i färgen Hav.


Inspirationen till textilierna är vardagens enkla rutiner kring måltiden, badet och sömnen. Hela kollektionen är en hyllning till de vävda klassikerna i vårt arkiv och det hantverk som vi har varit kända för i generationer.
BADET
Vår klassiska frottéserie är vävd av 100 % bomull i en enkel design som passar vardagens behov av mjuka badtextilier. Alla våra handdukar, tvättlappar och badrumsmattor finns i färgen Hav som med sitt klassiska utseende skapar ett lugnt uttryck i badrummet.


BARN
För familjens minsta medlemmar erbjuder vi mjuka sängkläder i både baby- och juniorstorlekar i de klassiska mönstren PERCALE och FACET. Båda ingår i kollektionen i färgen Hav, som med sin tydliga hänvisning till naturen skapar den bästa miljön för barnets sömn och ger lugn i barnkammaren.

KÖKET
Vackra och praktiska textilier är viktiga i köket. I kollektionen finns våra klassiska vävda kökstextilier: Diskhandduken ABILD med enkla ränder, kökshandduken 1959 och den stickade disktrasan NORS. De tre vävda textilierna i färgen Hav skapar en fin höststämning i köket.