• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
4 stycke PUK  Servetter White
Håll musen över bilden för att zooma
4 stycke PUK  Servetter White
4 stycke PUK  Servetter White
4 stycke PUK  Servetter White

4 stycke PUK Servetter White

SEK 580,00
   I lager
Kvantitet
Lyxiga damastservetter i linne och bomull i en vacker råvit färg och ett anmärkningsvärt djup i vävningen. De råvita servetterna är handvävda i ett vackert mönster baserat på traditionella vävmetoder, och är som tagna ur det antika franska linneskåpet.

I färgen White får man en klassisk damastservett i finaste råvita nyans som framhäver mönstrets egen poesi. Vacker i all sin enkelhet och lätt att kombinera med både enfärgade och mönstrade dukar. Det är en exklusiv servett som tack vare sitt fina hantverk lätt kan vara lite skrynklig och ingå i en informell dukning.

Själva PUK designen är skapad av vävaren och konstnären Puk Lippmann. Mönsterna är inspirerade av traditionella vävtekniker som hon hittade i en bok från 1920-talet och som sedan blivit framtrollade på hennes väv till en modern design. Ursprungligen i form av handvävda diskhanddukar och nu som damastservetter i en lättare variant, som handvävs på ett familjeväveri i södra Indien. Stadkanterna bevaras med direkt referens till hundraåriga vävmetoder som inte bara för historien vidare utan också ger extra liv till designen.

PUK damastservetter är vävda i tre olika mönster och var sin vackra färg.

PUK finns i set med fyra likadana damastservetter packade i en fin ask. Servetterna mäter 43 x 43 cm.
Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.