4 råd för en god natts sömn

Sängkläder vävda i naturmaterial av hög kvalitet ger ökat välbefinnande och därmed en bättre sömn.
Sängkläder vävda i naturmaterial av hög kvalitet ger ökat välbefinnande och därmed en bättre sömn.

Börja med att välja sängkläder i ett material som tillgodoser dina behov och som därmed ger en bättre sömn. Sängkläder vävda i naturmaterial av hög kvalitet har en lång livslängd och tål att användas om och om igen, utan att mista varken färg eller form.

När vi väver sängkläder i bomull använder vi alltid den bästa egyptiska bomullen, med en genomsnittlig fiberlängd på 32 mm. Denna sort utgör endast 3-5% av den totala bomullsproduktionen i världen. Garner av denna kvalitet ger en extraordinär mjukhet eftersom garnerna inte spinns så hårt, för att uppnå en optimal slitstyrka. Vi kan därför väva med färre trådar och uppnå bättre andningsförmåga, vilket ger ökat välbefinnande och en bättre sömnupplevelse.

Tvätt

Tvätta sängkläderna med vanligt tvättmedel för färgade textiler – vi rekommenderar vårt DAMAVASK som samtidigt bibehåller färgerna. Vi rekommenderar inte användning av sköljmedel.

Egyptisk bomull: Tvätta som utgångspunkt i 60°C. Vitt tål tvätt i 95°C, men det är onödigt och sliter mer på miljön och bomullsfibrerna. Bomullens fibrer öppnas redan vid 60°C och blir rena vid denna temperatur. Om sängkläderna bara har använts några få gånger kan tvätt vid 40°C också räcka. Vi rekommenderar att du vecklar ut produkten helt innan tvätt och undviker överfyllning av maskinen. Sträck sängkläderna lätt efter tvätt.

Hur ofta?

Vi rekommenderar att sängkläderna tvättas var 14:e dag. Vi avger hudceller och fukt medan vi sover och för att undvika kvalster och allergi är det viktigt att sängkläderna är rena. Inte minst för vårt eget välbefinnande. Och finns det något bättre än att krypa ner i en säng med nyvädrad madrass och nytvättade sängkläder?

Tork

Hängtorkning är mest skonsamt och ger de slätaste sängkläderna utan strykning. Sängkläderna kan också strykas så att de blir extra släta. Rullning är också en möjlighet, men det sliter med på fibrerna. Vi rekommenderar inte torktumling eftersom det sliter onödigt mycket på fibrerna – betydligt mer än både strykning och rullning.

Vädring

Vädra sovrummet varje morgon, skaka madrasser och kuddar. Lägg gärna ett överkast över sängkläderna, men aldrig innan sängen, madrasser och kuddar har fått andas efter natten. Damm och fukt mår varken du eller sängkläderna bra av. Häng, om möjligt, ut madrasserna på vädring, men häng dem i skuggan så att solen inte gör fibrerna mjuka.