• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
2 stycke STILL LIFE bordstabletter Grey Blue
Håll musen över bilden för att zooma
2 stycke STILL LIFE bordstabletter Grey Blue
2 stycke STILL LIFE bordstabletter Grey Blue

2 stycke STILL LIFE bordstabletter Grey Blue

SEK 440,00
   I lager
Kvantitet

En enkel och elegant bordstablett med känsla för detaljer och vacker gråblå färgton. Bordstabletten bidrar med en dekorativ, stram komponerad estetik som ger plats för och hyllar livet runt det väldukade bordet.

Med sin eleganta gråblå färg för STILL LIFE bordstabletten tankarna till världsrummets och världshavens oändlighet. Färgen har en inneboende lätthet och skapar ett harmoniskt uttryck som tillsammans med designen gör bordstabletten till ett tidlöst element i dukningen, som kan utgöra grunden för så väl en diskret dukning som en mer lekfull dekoration med olika vilda gräs och trädgårdens blommor.

Bakom designen står Cecilie Manz som har gjort ett stort avtryck i dansk designtradition genom förenklingar. Med STILL LIFE designen har hon med referens till målarkonstens stilleben skapat ett strikt geometriskt mönster med rum av horisontella och vertikala linjer som upprepar sig. Ursprungligen blev designen väckt till liv som duk med en mönsterrapport över flera meter, medan bordstabletten är vävd med en noga utvald del av mönstret och samma unika signatur. Tygservetter fulländar dukningen.

Bordstabletten mäter 50 x 38 cm.

STILL LIFE designen finns även som duk och bordslöpare. Kollektionen bjuder dessutom på RAIN diskhanddukar designade av Cecilie Manz.


Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.