• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
2 stycke MAY Frost bordstabletter Blue
Håll musen över bilden för att zooma
2 stycke MAY Frost bordstabletter Blue
2 stycke MAY Frost bordstabletter Blue

2 stycke MAY Frost bordstabletter Blue

SEK 440,00
   I lager
Kvantitet
Design: Susanne Brenøe

Lysande blå bordstablett som fångar ögonblicket, då blommorna i maj månad singlar från träden och landar mjukt under dem. Bordstabletten är ett poetiskt inslag i dukningen och skapar en somrig och feminin stämning med sitt organiska formspråk och vackra ovala design.

I färgen Frost Blue tonar det enkla motivet av flyende blommor fram, som om de var snöflingor på en frostklar himmel. Lika vacker på vintern som en majdag. Bordstabletten utstrålar en nordisk elegans som kan vara underlag till allt från den enkla monokroma dukningen till en poetisk berättelse i flera färger, som fulländas med årstidens grenar, gräs och blommor. Matchande tygservetter fulländar dukningen.

MAY designen är handplockad från vårt arkiv, som är fullt av vackra textildesign med en tidlös tjusningskraft. Motivet blev ursprungligen designat 1989 av målaren och grafikern Susanne Brenøe med inspiration från majlandskapet, då alla träd blommar i fullt flor och blomningen är full av poesi. Designen framkallar den vackra synen av små vita blomblad som har landat lite var som på bordstabletten efter rundhagtornens blomning.

MAY designen finns även som duk och bordslöpare.

Str. 50 x 37 cm


Visa mer
Visa mindre
Se även
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.