• 60 dagars bytesrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
2 stycke ENGESVIK bordstabletter Winter Grey
Håll musen över bilden för att zooma
2 stycke ENGESVIK bordstabletter Winter Grey
2 stycke ENGESVIK bordstabletter Winter Grey

2 stycke ENGESVIK bordstabletter Winter Grey

SEK 440,00
   I lager
Kvantitet
Design Andreas Engesvik

Den eleganta handritade designen gör ENGESVIK by hand till en unik bordstablett i damast, där hantverket är det bärande elementet.  

Bakom designen står den norska designern Andreas Engesvik. Det handritade mönstret hyllar tanken om det enkla livet och är skapat i nära samarbete med Georg Jensen Damask. Linjerna har vävts in i bordstabletten med en tråd, som är aningen ljusare än den grå bakgrundsfärgen, och själva vävningen blir komplicerad när det ojämna trycket från en blyertspenna ska efterliknas i väven. Resultatet är ett mönster med grafisk lätthet och inneboende mänsklighet.

I färgen Winter Grey får bordstabletten med Engesviks linjer ett särskilt elegant uttryck när vinterhimlens grå nyanser möts i den handritade designen. Tygservetter i kontrastfärg lyfter fram det personliga intrycket.

ENGESVIK by hand-designen finns även som duk och bordlöpare.Om bordstabletter med ytbehandling
  • Vävda av 100 % egyptisk, dubbeltvinnad kammad bomull. Produkten är efterbehandlad så den är skyddad mot fläckar och smuts.

  • Tvätta i 60°C.

Goda råd
  • Vi rekommenderar att du viker upp produkten helt innan tvätt och inte överfyller tvättmaskinen. Produkten är lätt att sträcka efter tvätt.

  • Vi rekommenderar att bordstabletter får hänga och lufttorka eftersom det ger slätare resultat.

  • Kom ihåg att följa tvättanvisningarna eftersom tvätt i 60 °C får bomull att "öppna" sig och bli helt ren. Många tror att de skonar bordstabletter genom att tvätta i 40°C men produkterna är gjorda för att klara högre temperatur.

  • Bordstabletter med ytbehandling kan användas under längre tid och torkas av med en trasa eftersom vätska läggar sig som pärlor på ytan. Ytbehandlingen försvinner med tiden men bevaras till efter 10-15 tvättar.
Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.

KUNDESERVICE

Har du spørgsmål, kan du kontakte os