• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
2 stycke ENGESVIK bordstabletter Blue Abyss
Håll musen över bilden för att zooma
2 stycke ENGESVIK bordstabletter Blue Abyss
2 stycke ENGESVIK bordstabletter Blue Abyss

2 stycke ENGESVIK bordstabletter Blue Abyss

SEK 440,00
   I lager
Kvantitet
Design Andreas Engesvik

Den eleganta handritade designen gör ENGESVIK by hand till en unik bordstablett i damast, där hantverket är det bärande elementet.

Bakom designen står den norska designern Andreas Engesvik. Det handritade mönstret hyllar tanken om det enkla livet och är skapat i nära samarbete med Georg Jensen Damask. Linjerna har vävts in i bordstabletten med en tråd, som är aningen ljusare än den blå bakgrundsfärgen, och själva vävningen blir komplicerad när det ojämna trycket från en blyertspenna ska efterliknas i väven. Resultatet är ett mönster med grafisk lätthet och inneboende mänsklighet.

I färgen Blue Abyss får bordstabletten med Engesviks linjer ett exklusivt och dramatiskt uttryck när hantverk och handskrift sammanförs i nobla mörkblå färgtoner. Tygservetter i kontrastfärg lyfter fram det personliga intrycket.

ENGESVIK by hand-designen finns även som duk och bordlöpare.Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.