Runda bordsdukar

Vackra dukar i klassisk design för det runda bordet.
Runda matbord har blivit oerhört populära under de senaste åren – och det av en god anledning. De runda borden passar fint i både mindre och större rum och den mjuka, runda formen skapar en särskilt mysig stämning och utgör ett stilfullt alternativ till de fyrkantiga borden. Samtidigt inbjuder de runda borden till samtal som inkluderar hela bordet, vilket innebär att alla kan delta och ha ögonkontakt med varandra. Det är lätt att prata med alla och det runda bordet blir därför en samlingspunkt för vänner och familj – både för middagar, högtider och trevliga vardagsstunder.
Det runda bordets popularitet har skapat en stor efterfrågan på runda dukar och vi har därför lanserat flera av våra mest populära mönster i runda varianter.

Klassisk design för det runda bordet


Oavsett om anledningen är en middag med vänner, bröllop, födelsedag eller en vardagskväll som kräver lite extra börjar det vackert dukade bordet med en bordsduk. Och oavsett om du föredrar ett fyrkantigt eller runt bord är vi glada att kunna erbjuda stilfulla dukar som passar alla tillfällen och genast gör dukningen av ditt bord otroligt vacker. Komplettera med kollektionens servetter i matchande färger för en elegant prick över i – eller välj servetter i kontrastfärger och skapa ett personligt utseende på bordet.

Runda dukar för alla smaker


PÅSKDUKEN, JULDUKEN, SNÖFLINGA-duken, ENGESVIK by Hand och den klassiska ARNE JACOBSEN-duken ingår alla i vårt fina utbud av runda designdukar. De eleganta mönstren är några av de mest populära i vår kollektion, och därför ska de naturligtvis också finnas till det runda bordet. Mönstret på de runda dukarna är anpassat så att det passar formen perfekt och gör sig lika bra på bordet som de fyrkantiga.
Dukarna har en diameter på 165 cm och med ett rekommenderat nedhäng på 20–25 cm passar de därmed ett bord med en diameter på upp till 120 cm. På så sätt garanteras du det finaste fallet och en bordsduk som ser bra ut från alla vinklar.

Klassiker på bordet


Under hela vår långa historia har flera mönster stått ut och utmärkt sig som äkta klassiker i kollektionen. Tidlösa i både uttryck och hållbarhet och vissa har till och med förts vidare genom generationer. PÅSKDUKEN och JULDUKEN av Bodil Bødtker-Næss är fina exempel på just detta. Båda dukarna är fasta inslag när jul och påsk närmar sig och familjen åter samlas runt bordet. Att vi utökar kollektionen med runda dukar, bland annat JULDUKEN och PÅSKDUKEN, beror på att vi upplever att det blir mer och mer populärt med ett runt bord – och vi vill förstås möta den här efterfrågan så att alla kan få glädje av fin design oavsett vilken typ av bord man föredrar, I utbudet av runda dukar hittar du därför även den runda ARNE JACOBSEN-duken med motiv av den ikoniska danska arkitekten. Duken lanserades 2002 som en hyllning till Arne Jacobsen med anledning av 100-årsdagen för hans födelse. Motivet har noga valts ut tillsammans med Arne Jacobsens barnbarn – Tobias Jacobsen. Den runda duken för i all sin enkelhet vidare den världskända arkitektens imponerande designarv och skapar en vacker symmetri i den moderna dukningen.

Vår kollektion med runda dukar omfattar också dukarna SNÖFLINGA och ENGESVIK by Hand. Två vackra, runda dukar med enkla och tidlösa mönster som är eleganta på bordet vid alla tillfällen.